Maria Hendriks

Op een natuurlijke manier weer gezond worden, dat is waar ik mijn cliënten graag bij help. Natuurgeneeswijzen sluiten daar naadloos bij aan want het belangrijkste kenmerk daarvan is respect voor lichaam en geest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik jaren geleden bewust heb gekozen voor deze vorm van geneeskunde. Inmiddels heb alweer ik sinds 1998 mijn praktijk in natuurlijke geneeswijzen in Sint Anthonis (Noord-Brabant).

Ik volgde daarvoor een studie. Deze bestond uit kinesiologie waarin zowel de biologische, psychologische en sociale facetten van het leven aan de orde kwamen. Later heb ik dit aangevuld met de opleiding Totaal Balans. Ook deze draait om kinesiologie en is gericht op een evenwichtig leven in harmonie met lichaam en geest.

In de loop der jaren ben ik ook endermologie- en kPNI-therapeut geworden. Hoewel ik altijd (na)scholing blijf volgen, bied ik inmiddels een wel breed pakket natuurlijke geneeswijzen voor diverse ziekten, aandoeningen en klachten.

Studies

BPS Kinesiologie

BPS Kinesiologie is een studie waarbij je dmv van spiertesten op zoek gaat naar klachten. Onder deze studie heb ik nog de volgende sub studies gevolgd:

  • Touch for health 1 t/m 4
  • Edukinesiologie
  • Three-in-one concepts
Totaal Balans

Totaal Balans is een vorm van kinesiologie die zeer intensief werkt en daarbij gebruikmaakt van verschillende, zeer complete testprotocollen. Is je driehoek in balans, dan functioneer je optimaal binnen de mogelijkheden die jij als persoon tot je beschikking hebt. Is echter één vlak overbelast, dan zullen de andere vlakken compenseren

Fytotherapie/Homeopathie

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger ervan is Samuel Hahnemann. Hij was arts en scheikundige. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden.

Meridiaan therapie

Ongeveer 40 jaar geleden ontdekte Christel Heidemann, docente in bindweefselmassage, dat reflectoire zones in het bindweefsel corresponderen met meridianen en acupunctuurpunten. Ook ontdekte zij dat het bindweefsel, de meridianen en acupunctuurpunten beinvloed kunnen worden door middel van kleuren.

Cranio sacraal therapie

Cranio sacraal therapie is een studie naar de elasticiteit van het bindweefsel en welke fysieke of psychische problemen hierop invloed hebben.

Welke studie/cursussen volg ik nu?

kPNI therapie
Orthomonuculaire therapie
Medische basiskennis

Lid van

Registratie nummer 200701

Licentienummer 911197R

Links

klacht- en tuchtrecht

Bemer Group