Diensten van Leeflijn
kPNI

Wat is kPNI?
De kPNI is een relatief jonge wetenschap die aspecten samenvoegt vanuit verscheidene medische specialisaties. Uitgangspunt is dat lichaam en geest één zijn, dit is dan ook de basis van de therapie. Deze betrekt alle organen en orgaansystemen bij het onderzoek naar de oorzaak of oorzaken van de klachten. Want onder invloed van hormonen en hormoonachtige stoffen werken die nauw met elkaar samen. Het immuunsysteem maakt zichtbaar hoe die samenwerking tussen het zenuwstelsel en de emoties verloopt.

Auto-immuunziekten, obesitas, allergieën, pijnklachten, fibromyalgie, terugkerende vage of specifieke klachten, depressies…. de lijst met voorbeelden van chronische problematiek is enorm lang. Hoewel deze klachten nogal uiteenlopen, bestaat er wel één therapie die effectief bij allemaal: de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI). Daarmee kies je voor natuurlijke en effectieve behandelingen die je klachten oplossen of sterk verlichten.

Dat komt omdat kPNI kijkt naar alle systemen in het menselijk lichaam. Het gaat ervan uit dat de psyche, het zenuwstelsel, de hormoonbalans en het immuunsysteem op elkaar reageren. Is het evenwicht verstoord in een van deze systemen, dan heeft dat altijd gevolgen voor de andere. Daarnaast geef ik ruim aandacht aan voeding, want dat speelt hierbij vaak een belangrijke rol. Hoe gaat jouw lichaam daarmee om? Hoe werkt jouw stofwisseling? En hoe werkt dat uit op jouw lichaam? Onderschat bijvoorbeeld niet het effect van je darmen. Als die uit balans zijn kan dat aandoeningen als allergieën, artritis en zelfs langdurige somberheid veroorzaken.

Neem contact op
Kinesiologie

Kinesiologie brengt herstel op alle energieniveaus

Wat voor klacht je ook hebt, een energetische onbalans ligt altijd aan de basis ervan. Als je die onbalans herstelt, verdwijnt de klacht. Aan de hand van spiertesten stel ik vast welke on-balansen bij jou een rol spelen, wat de oorzaak ervan is en welke oplossing de beste. Daarbij gebruik ik diverse testampullen. Deze breng ik dicht bij je lichaam waarbij ik tegelijkertijd je spierspanning voel. Die geeft mij precies de antwoorden die ik nodig heb om je verder te helpen.

Totaal Balans is een vorm van kinesiologie die zeer intensief werkt en daarbij gebruikmaakt van verschillende, zeer complete testprotocollen.

Uitgangspunt daarbij zijn drie vlakken die met elkaar een symbolische driehoek vormen:
1. het biologische (chemie, stofwisseling, mentaal beleven, je wil en je bewustzijn)
2. het psychologische (je onderbewustzijn, emoties en gevoel)
3. het sociale (je structuur en je denkstijl).

Is je driehoek in balans, dan functioneer je optimaal binnen de mogelijkheden die jij als persoon tot je beschikking hebt. Is echter één vlak overbelast, dan zullen de andere vlakken compenseren. Een toestand die jij zal ervaren als ongemak of als klacht, al naar gelang de ernst van de onbalans. Het is je zelfgenezend vermogen die deze onbalans zal herstellen omdat kinesiologie/Totaal Balans dat op een geheel natuurlijke manier bevordert.

Klachten die heel duidelijk een onbalans laten zien, zijn onder andere:
– pijn en vermoeidheid, vaak veroorzaakt door stress of fysieke aandoeningen als whiplash of bekkeninstabiliteit
– verlies van concentratievermogen
– fysieke klachten als eczeem, migraine, allergieën, slapeloosheid, rugklachten, hartritmestoornissen en fibromyalgie.
– leer- en leesproblemen (vooral bij kinderen), dyslexie
– relatie- of gedragsproblemen
-psychische problemen zoals depressies of verwerking van emoties.

Neem contact op
Endermologie

Endermologie is een doeltreffende lymfemassage bij:

  • opgezette lymfeklieren (bijvoorbeeld na een behandeling van borstkanker)
  • zware benen
  • dikke kuiten
  • beschadigde gewrichten en pezen
  • verschillende reumatische aandoeningen
  • oedeem
  • lipoedeem
  • littekenfibrose
  • spierspanningen
  • ontstekingen

Endermologie activeert de afvalstoffen zodat het lichaam die adequaat kan afvoeren. Dit doe ik met behulp van de CELLU M6. Dit apparaat stimuleert grote en kleine bewegingen van uw lichaam op een natuurlijke manier. Daarbij hebben ze een gunstige invloed op de gewrichten, de wervelkolom, de ledematen en de spieren. Ze bevorderen de lymfatische stroom, de bloedsomloop en de spijsvertering.

Zo maakt de zachte stimulatie en drainage van het lymfesysteem deze methode bij uitstek geschikt na de behandeling van borstkanker wanneer de lymfestroom geblokkeerd is.

Maar ook werkt endermologie goed bij heel veel andere klachten, ontstekingen en pijn verdwijnen. Hetzelfde geldt voor littekens, bijvoorbeeld na brandwonden of na een keizersnede. Deze kunnen leiden tot zogeheten irritatie- en compressiepijnen, maar in sommige gevallen ook gaan ontsteken.

Blijf niet rondlopen met dergelijke klachten, maar maak direct een afspraak.

Neem contact op
Lipoedeem

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem is een chronische aandoening waar eigenlijk nog weinig over bekend is. Toch zijn er heel veel vrouwen die eronder gebukt gaan: behalve dat het grote consequenties heeft voor het uiterlijk is de aandoening ook nog erg pijnlijk.

Letterlijk betekent lipoedeem ‘vet- en vochtophoping’. Die ophoping is vooral zichtbaar bij de heupen, bovenbenen en knieën. Soms ook bij de enkels of de armen. Afvallen lukt niet.

De belangrijkste oorzaak is oestrogeendominantie. Die komt voort uit een verstoring van de hormoonbalans. Erfelijke factoren blijken ook een rol te spelen. De eerste symptomen dienen zich aan rond de puberteit. De doorbloeding is slecht en het lichaam houdt veel vocht vast. De zwellingen die ontstaan zijn doorgaans erg pijnlijk.

Hoewel lipoedeem voor zover bekend ongeneeslijk is, zijn de resultaten met endermologie erg goed. Gezien het voortschrijdende karakter van de aandoening, raad ik als specialist op dit gebied aan om zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen.

Neem contact op